Πώς να EMI-ασπίδα ένα πλαστικό περίβλημα

Παρακάτω θα εξηγήσουμε λεπτομερώς πώς ένα πλαστικό περίβλημα μπορεί να είναι θωρακισμένο με EMI και ποια προϊόντα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία περνούν πολύ εύκολα μέσω πλαστικών ηλεκτρονικών περιβλημάτων. Ως αποτέλεσμα, αυτός ο τύπος περιβλήματος δεν είναι συμβατός ηλεκτρομαγνητικά. Με άλλα λόγια, τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία που παράγονται από άλλο εξοπλισμό ενδέχεται να παρεμβαίνουν στα ηλεκτρονικά, ή τα πεδία που εκπέμπονται από τη συσκευή ενδέχεται να παρεμβάλλονται σε άλλα ηλεκτρονικά στην περιοχή. Για την επίλυση τέτοιων προβλημάτων, θα πρέπει να εφαρμοστεί ένα στρώμα θωράκισης (EMI θωράκιση) στο πλαστικό για να γίνει η συσκευή EMC ανθεκτική.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να παρέχετε απόδοση θωράκισης EMI / RFI premium. Μία συγκεκριμένη λύση μπορεί να επιλεγεί ανάλογα με την επιθυμητή εξασθένηση. Μια επιλογή είναι η βαφή του περιβλήματος με ένα αγώγιμο σπρέι, το οποίο θα προσφέρει σχετικά χαμηλή μείωση αλλά έχει το πλεονέκτημα ότι είναι εύκολο να εφαρμοστεί σε πολύπλοκα σχήματα. Υπάρχουν επίσης ταινίες που οδηγούν σε υψηλότερα επίπεδα μείωσης, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να εφαρμοστούν σε περιβλήματα με σύνθετα σχήματα.


Πώς να προσδιορίσετε ποιο σύστημα είναι κατάλληλο για την εφαρμογή σας

  • Ποιες είναι οι ποσότητες και ο ετήσιος όγκος;
  • Ποιο είναι το μέγεθος και το σχήμα του προϊόντος που θέλετε να προστατεύσετε;
    Για περισσότερες πληροφορίες, στείλτε μας το τεχνικό σχέδιο ή την εικόνα της κατοικίας για να σας συμβουλεύσουμε
  • Ποιος είναι ο απαιτούμενος χρόνος παράδοσης;
  • Απαιτείται κάλυψη (δηλαδή υπάρχουν τμήματα που πρέπει να παραμείνουν ακάλυπτα / άβαφτα);
  • Ποια είναι η επιθυμητή εξασθένηση;

Όταν ζητάτε συμβουλές, δώστε απαντήσεις σε όσο το δυνατόν περισσότερες από αυτές τις ερωτήσεις.


Προκειμένου να προστατεύεται ένα πλαστικό περίβλημα από EMC, διατίθενται οι ακόλουθες λύσεις:

Ηλεκτρικά αγώγιμη επικάλυψη νικελίου (partnr 3801). Η ηλεκτρικά αγώγιμη επίστρωση με νικέλιο διατίθεται σε αερολύματα των 365 ml, δοχεία 5 λίτρων και δοχεία 20 λίτρων
Ηλεκτρικά αγώγιμη επίστρωση με νικέλιο (μέρος αριθ. 3801), διαθέσιμο σε αερολύματα 365 ml, κονσέρβες 5 λίτρων και δοχεία 20 λίτρων
Περισσότερες πληροφορίες για την σειρά 3801 Ηλεκτρικά αγώγιμη επίστρωση νικελίου
Ηλεκτρική αγώγιμη επιμετάλλωση (partnr 3838). Ηλεκτρική αγώγιμη επιμετάλλωση είναι διαθέσιμη κατόπιν αιτήματος. Για μια προσφορά είναι καλύτερο να στείλετε μια εικόνα του πλαστικού σας περιβλήματος με το ποσό που χρειάζεται
Ηλεκτρικά αγώγιμη επιμετάλλωση (μέρος 3838), διατίθεται κατόπιν αιτήματος. Για μια προσφορά παρακαλώ στείλτε μας μια εικόνα του πλαστικού σας περιβλήματος με το ποσό που χρειάζεται
Συστατικά EMI (partnr 1900). Θήκες Mu και χάλκινα για θωράκιση των PCB μέσα σε πλαστικό περίβλημα
Συνημμένα EMI (μέρος 1900). Κελύφη Mu-χαλκού και περιβλήματα για θωράκιση ΕΜΙ των PCB μέσα σε πλαστικό περίβλημα
Υψηλής ακρίβειας αγώγιμο φύλλο EMI
Υψηλής ακρίβειας αγώγιμη μορφοποίηση φύλλου EMI

Συμβουλή

Εάν θέλετε να λάβετε συμβουλές (δωρεάν), παρακαλούμε στείλτε το σχέδιό σας μέσω e-mail στο [email protected] ή στείλτε το με φαξ στο + 31- (0) 78-614 9585. Θα απαντήσουμε μέσα σε λίγες ώρες.

Συμβουλή: Ποτέ μην χρησιμοποιείτε αντικολλητική σιλικόνη επειδή αυτό δεν μπορεί να αφαιρεθεί ξανά. Οι παράγοντες απελευθέρωσης με βάση λίπος ή λάδι είναι εντάξει, επειδή μπορούν να αφαιρεθούν στη διαδικασία καθαρισμού / απολίπανσης. Ο διαμορφωτής σας πρέπει να ειδοποιηθεί εκ των προτέρων.

Γενικά:

Όταν πρόκειται να ληφθούν υπόψη μεγάλες ποσότητες (άνω των 5000), η επιμετάλλωση είναι συνήθως καλύτερη λύση. Δεδομένου ότι αυτό γίνεται σε κενό, απαιτείται μια κατάλληλη διάταξη για να συγκρατεί το εξάρτημα και επίσης να το καλύπτει εν μέρει (για παράδειγμα, για την αποφυγή βραχυκυκλωμάτων). Οι μηχανές κατασκευής κατασκευάζονται στο εργοστάσιο μηχανημάτων μας. Πρέπει να σχεδιάζονται και να κατασκευάζονται με μεγάλη ακρίβεια και η διαδικασία διαρκεί αρκετές εβδομάδες. Με διαστάσεις άνω των 500 mm, η διαδικασία επιμετάλλωσης καθίσταται γενικά ακριβότερη. Συνήθως μεγάλα αντικείμενα ψεκάζονται με αγώγιμη βαφή.

Όταν χρειάζεστε ένα προϊόν γρήγορα και η σειρά είναι μικρή (έως και αρκετές εκατοντάδες), συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα αγώγιμο στρώμα χρώματος (αγώγιμη επίστρωση) το οποίο μπορούμε να εφαρμόσουμε για εσάς ή μπορείτε να το εφαρμόσετε μόνοι σας εάν διαθέτετε τον απαραίτητο εξοπλισμό . Όταν η γεωμετρία του προϊόντος είναι απλή, είναι δυνατό να προστατεύεται η συσκευή με μια μεμβράνη ή ένα υφαντό προϊόν. Αυτός είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να σφραγίσετε μόνο τα ευαίσθητα μέρη του προϊόντος σας. Το εργαλείο είναι σχετικά φθηνό, επειδή αυτός ο τύπος θωράκισης μπορεί να παραχθεί με έναν οδηγό κοπής ή μια μηχανή κοπής με λέιζερ.

Όταν τα εξαρτήματα είναι μικρά (μέχρι 100 mm) και δεν απαιτούνται υψηλές μηχανικές ιδιότητες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα αγώγιμο πλαστικό. Είναι καλύτερο σε αυτή την περίπτωση να συμβουλευτείτε τον διαμορφωτή σας και εμάς για να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση.

Με γαλβανική ή χημική επεξεργασία (για μικρά μέρη και μεγάλες ποσότητες), γενικά, δεν είναι δυνατή μια επιλεκτική επικάλυψη. Τόσο το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό αντιμετωπίζονται.

 

Θα ήθελες...